RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen stiger kraftig mot dollar

Sist oppdatert:
Kronen stiger kraftig mot dollaren, som også har svekket seg mot euro det siste døgnet. Spørsmålet er om det kan øke sannsynligheten for et stort rentekutt i august
Torsdag formiddag koster en dollar 7,19 kroner. Dollaren har falt kraftig mot kroner siden i går morges, da en dollar kostet 7,35 kroner.

Utviklingen innebærer dels en generell svekkelse av dollar, også mot euro, og dels en styrking av kronen, også mot euro.

En euro koster 8,28 kroner. I går morges var kursen 8,35.

En euro koster nå 1,15 dollar, mot 1,13 dollar i går morges.

Nordea tror ikke styrkingen av kronen er vil vedvare.

- Vi har ingen klar formening om hvorfor NOK har styrket seg noe igjen. Kan det være fordi markedet nå i mindre grad venter et kutt fra Norges Bank på 100 bp (ett prosentpoeng, red. anm.) den 13 august? Hvis så er tilfellet, kan vi være medskyldige. Eller kan det være fordi markedet i går igjen begynte å fokusere på at rentene i utlandet vil være lave i nokså lang tid fremover? Generelt er imidlertid markedet tynt, og vi regner ikke med at de siste dagenes styrking av NOK er innledningen på en ny trend, skriver Nordea i sin morgenrapport om valuta- og rentemarkedet.

Nordea tror ikke kronestyrkelsen tilsier at Norges Bank kutter styringsrenten med et helt prosentpoeng i august, heller enn et halvt, som er Nordeas prognose.

Det påpekes at kronen er mye svakere enn det Norges Bank la til grunn i sin siste inflasjonsrapport.

- Kronen må styrke seg betydelig mer for at vi skal ta frem alternativet med et kutt på 100 bp i august, skriver Nordea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere