RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen styrker seg

Sist oppdatert:
Kronen har styrket seg det siste døgnet. Spørsmålet er om markedsaktørene ikke lenger føler like stor sikkerhet for at Norges Bank vil kutten renten med ett prosentpoeng etter sommeren
En dollar koster onsdag klokken 10:45 7,31 norske kroner. Det er en nedgang fra 7,37 kroner i går ettermiddag. En lavere pris for valuta innebærer en sterkere krone.

En euro koster 8,32 kroner, mot 8,35 kroner i går ettermiddag.

DnB Markets ventet i dagens valutarapport at kronen i dag kunne styrke seg til rundt 8,33 kroner, men mener likevel at hovedtrenden, teknisk basert, er i retning av en svakere krone.

Meglerhuset påpeker også at dersom markedet begynner å tvile på om Norges Bank vil kutte renten med ett prosentpoeng fra dagens nivå på 4,00 prosent i løpet av august og september, kan kronen komme til å styrke seg.

- Så langt viser imidlertid ikke den økonomiske statistikken at innenlandske forhold har endret seg vesentlig – og vi mener det lite sannsynlig at rentebunnen nås f. eks på 3,5 prosent. Det er samtidig heller ikke vesentlig bedring i internasjonal økonomi som naturlig reduserer handlingsrommet for Norges Bank (i den forstand at faren for at det gis for mye gass, har økt), skriver
DnB Markets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere