RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen styrker seg

Sist oppdatert:
Kronen styrker seg klart onsdag. En noe svekket tro på rentekutt fra sentralbanksjef Svein Gjedrem kan bidra til en fastere kronekurs
Kronen noteres onsdag klokken 12:15 til 7,87 mot euro. I går ettermiddag lå den rundt 7,91, etter å ha luktet på 7,98 kroner.

Mot dollar noteres kronen nå til 7,13 kroner, mot 7,17 i går ettermiddag.

Dermed har vi i går og i dag fått en reaksjon på det kraftige faller i kronekursen, spesielt mot euro, siden nyttår. Men fortsatt er det langt igjen til de sterkeste krone-nivåene, hvor eurokursen var 7,22.

I tillegg til en ren rekyl-effekt, kan det styrke kronen at flere analytikere de siste par dagene har påpekt at kronesvekkelsen har vært i overkant av det som er forenelig med videre rentekutt, ifølge Norges Banks modeller.

Dersom troen på videre rentekutt i Norge svekkes, vil kronen styrke seg fordi man da ser en fortsatt stor, og kanskje økende, renteforskjell mot utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere