RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen styrkes videre etter rentemelding

Sist oppdatert:
Kronen fortsetter torsdag morgen å styrkes etter gårsdagens rentemelding fra Norges Bank. Troen på rentekutt ser ut til å ha forduftet etter sentralbankens signaler
En euro koster torsdag morgen 8,34 kroner. Dermed har kronen fortsatt å styrke seg siden i går ettermiddag. Da Norges Bank i går klokken 14 meldte om uendret styringsrente, lå kursen på 8,42 kroner, og gikk deretter raskt til 8,37 kroner.

Bildet er det samme når man sammenligner mot dollar.

Norges Bank holdt i går, som ventet, styringsrenten uendret på 1,75 prosent.

Det som imidlertid var mer spennende var hva sentralbanken ville indikere om videre renteutvikling. Mange ventet klare signaler i retning av at man ville vurdere et rentekutt, noe som igjen vil trekke i retning av en svakere krone.

Disse signalene kom ikke, og derfor har kronen styrket seg.

Gårsdagens melding var ganske ullen, men hovedbildet var at inflasjonen trekker i retning av rentekutt, men at en sterkere innenlands vekst enn ventet samtidig trekker i motsatt retning.

- Mange markedsaktører hadde ventet at banken ville måtte ta de uventet lave inflasjonsimpulsene inn over seg, og følgelig forberede markedene på at renten kunne bli satt ytterligere ned. En ny rentereduksjon var da også til dels priset inn. Norges Banks avveiing av den for lave inflasjonen på den ene siden (pro rentekutt) og høynet økonomiske aktivitetsnivå (kontra) på den andre, førte likevel til et tydelig kommunisert valg: Hensynet til stabilitet taler i favør uforandret rente en god stund, skriver DnB NOR Markets i sin valutarapport torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere