RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen styrkes videre

Sist oppdatert:
Både mot euro og dollar opplever norske krone styrkelse og ekspertene mener at tendensen med kronestyrking skal fortsette. Bush-effekten gikk fort over
I natt falt euro mot norske kroner i asiatisk handel. Euroen ble handlet ned til 8.14 nivået i natt norsk tid. Ved nitiden norsk tid omsettes euroen til 8,1561 mot norske kroner.

- Kursene for euroen er på vei nedover nå. Rent teknisk bærer dette mot et sterkere nivå for kronen, sier John Tørklep, valutaanalytiker i DnB NOR Markets til iMarkedet.

Hans kollega Eirik Larsen har tidligere tonet flagg for at euroen kan falle til 7,60 mot kronen, basert på teknisk analyse, men Tørklep mener at i første rekke må vi se på kursenes tidligere bunn på 8,0318. – Fall ned dertil vil utløse fokus på om kronen skal til 8 mot euroen.

Makrotall
Dollaren svekker seg videre mot euroen og grunnen er, ifølge Tørklep, at man overvurderte den effekten en Bush seier ville ha på valutakursene.

- Det er fokus på de store underskuddene og tilstanden i amerikansk økonomi som driver dette nå, sier Tørklep til iMarkedet. Han ser med stor spenning til fredagens makrotall – som vil fortelle om hvor mange nye arbeidsplasser som er skapt i USA.

Det er kosensus på at det har kommet til 169.000 nye arbeidsplasser, men dette mener DnB NOR Markets kan være noe for høyt – og at dersom markedet blir skuffet kan vi se enda lavere nivåer for dollaren.

Venter videre nedgang
Dollaren handles helt nede i 6,3335 mot norske kroner i nattens handel, men har tatt seg opp igjen til 6,3691 ved ti tiden torsdag. DnB Nor Markerts tror på at kronen vil styrke seg ytterligere.

Gårsdagens rentebeskjed med dertilhørende inflasjonsrapport ga heller få implikasjoner på kursene.

- Norges Bank stoler på at lavere oljepriser vil få kronen til å svekke seg, sier analytiker Tørklep til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere