RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen styrket før viktige makrotall

Sist oppdatert:
Kronen har styrket seg markant mot euro i forkant av viktige norske makrotall i dag. Her er tallene som kan styre kronen og renten videre
En euro koster torsdag morgen 8,18 kroner. Det er den laveste kursen for en euro siden desember i fjor.

Da kronen var på det svakeste i vinter, måtte man betale 8,86 kroner for en euro.

En dollar koster 6,92 kroner. Her er det bare små endringer fra i går.

Kronestyrkelsen mot euro kommer i forkant av viktige makrotall i dag. Statistisk sentralbyrå kommer med sin månedlige oversikt over detaljhandelen, nå for mars, og Aetat kommer med antallet registrerte arbeidsledige i april.

Begge deler kan enten bidra til å styrke markedets tro på at trykket i norsk økonomi nå er i ferd med å ta seg opp, slik at det er slutt på rentekuttene, eller de kan tyde på det motsatte. Dette vil igjen kunne påvirke kronekursen i dagene fremover.

For detaljhandelsindeksen venter markedet i snitt en vekst fra forrige måned på 0,7 prosent. Den registrerte ledighetsraten ventes i snitt å bli 3,9 prosent.

Markedsaktørene ser nå ut til å spekulere i at bedrede makrotall i Norge vil tvinge Norges Bank til å begynne å heve renten før resten av Europa, noe Norges Bank har understreket at den ikke ønsker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere