RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen svekket

Sist oppdatert:
Kronen har svekket seg mot både dollar og euro det siste døgnet
Tirsdag morgen koster en dollar 7,13 kroner, mot 7,08 på samme tid i går morges, etter at dollaren styrket seg utover ettermiddagen i går.

En euro koster 8,30 kroner, mot 8,26 på samme tid i går.

- Flere faktorer kan legges til grunn ved forklaring av utviklingen, men vi anser viktigste årsak til å være langsiktige effekter av rentenedsettelsene tidligere i år. Det gjorde kronen mindre attraktiv. En økning igjen synes å ligge et stykke frem i tid, kanskje nærmere ett år, skriver Gjensidige NOR Merchant Bank i sin rente- og valutakommentar i dag.

- Usikkerheten rundt behandlingen av statsbudsjettet og den politiske situasjonen i denne sammenheng har trolig mindre betydning for kronekursen. Men faktoren kan tenkes å komme mer i fokus i løpet av høsten. Hvordan det vil påvirke kronen synes foreløpig mer uklart. En klar svekkelse av budsjettet vil trolig trekke renten opp og dermed muliggjøre sterkere krone. Men spørsmålet blir om en slik situasjon oppstår. Politisk usikkerhet i forbindelse med budsjettbehandlingene kan også påvirke kronen, heter det videre fra Gjensidige NOR Merchant Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere