RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen ytterligere svekket

Sist oppdatert:
Kronefallet som startet da Svein Gjedrem slapp gårsdagens rentebombe, har fortsatt frem til onsdag morgen. Kronen har ikke vært så svak mot euro siden oktober 2001. Sommerferie i Europa er blitt 12 prosent dyrere på fem måneder
Onsdag morgen koster en euro 8,08 kroner, etter at kronen svekket seg forbi 8-streken i går, da Svein Gjedrem hadde varslet videre rentekutt, og åpnet for større kutt enn man hadde sett til nå.

Dagens kurs er den svakeste kronekursen mot euro siden oktober 2001. Kronen har svekket seg fra et nivå i januar da det bare kostet 7,22 kroner for en euro.

Dette er gladnyheter for norsk eksportindustri, men det kan også bety økte priser på importvarer. Og det er blitt 12 prosent dyrere å dra på Europa-ferie siden i vinter.

Før Gjedrems tale i går kostet en euro 7,89 kroner.

Svekkelsen mot svenskekronen siden nyttår er på samme nivå, så harryhandel er også blitt mindre fristende.

Kronen har også svekket seg mot dollar. En dollar koster nå 6,89 kroner, etter å ha ligget på 6,70 før Gjedrems tale i går.

Etter gårsdagens Gjedrem-tale tror mange at Norges Banks styringsrente blir kuttet med et helt prosenpoeng nå i slutten av juni fra 5,00 til 4,00 prosent, og at den vil bli kuttet videre ned på 3-tallet etter sommeren.

Dermed vil rentedifferansen mot euroland etter alt å dømme krympe, selv om den europeiske sentralbanken gjør det de fleste regner med, og kutter renten fra 2,50 prosent i morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere