RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kroneutvikling positiv for Norske Skog

Sist oppdatert:
Utviklingen i kronekursen tilsier kortsiktig kursoppgang på Norske Skog, mener meglerhuset Norse Securities
Norse har sett på historisk samvariasjon mellom utviklingen i den norske kronen og Norske Skogs aksjekurs. Meglerhuset har benyttet to valutaindekser fra Norges Bank, skriver selskapet i en analyse. Dette er :

¿ Konkurransekursindeksen (TWI): Nominell effektiv kronekurs beregnet på grunnlag av kursene på kroner mot valutaene for Norges 25 viktigste handelspartnere. Indeksen er satt lik 100 i 1990.
¿ Importveiet kursindeks (I-44): Indeksen er et geometrisk gjennomsnitt av 44 valutakurser. Vektene er beregnet på grunnlag av import fra 44 land, som dekker 97 prosent av total import. Vektene er løpende og basert på importandeler. Indeksen er satt lik 100 i 1995.

Stigende valutaindekser betyr depresierende kronekurs. Isolert sett er den kortsiktige valutakursutviklingen positiv for Norske Skog, skriver Norse.

Meglerhuset beholder likevel en salgsanbefaling på Norske Skog-aksjen.

- De største usikkerhetene til Norske Skog er knyttet til netto restruktureringseffekter, kapasitetsutnyttelse, papirpriser, marginer og valuta fremover. Sentimentet for skog-aksjer spesielt er for tiden svakt, i beste fall flatt. Den relativt gunstige valutakursutviklingen kan gi Norske Skog aksjen et kortsiktig løft. Vi opprettholder likevel vår salgsanbefaling grunnet relativt høye resultatmultipler sammenlignet med Stora Enso og UPM-Kymmene, heter det i analysen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere