RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronhjort hengt i skogen

Prakteksemplaret av en kronhjort kjempet en innbitt kamp for å komme seg fri. Til slutt måtte den gi tapt.

- Det var et staselig dyr. En ti-tagger som hadde vært et fint souvenir for hvilken som helst jeger. Men dyret var ikke så staselig slik det lå nå. Halvparten var spist av rev og fugler, sier viltforvalter i Bergen kommune, Hallvard Sandven.

Det var for to uker siden ble han oppringt av en bonde på Laksevåg utenfor Bergen som hadde kommet over den døde hjorten. Viltforvalteren rykket ut for å ta tragedien i nærmere øyesyn.

- Den hadde fått hornene inn i et sauegjerde og forsøkt å komme seg fri. Så har gjerdestrengen hektet seg opp i et tre og dermed stod hjorten fast.

- Hadde hjorten kjempet lenge?
- Det var i alle fall svært så tydelige spor på kamp. Bakken rundt var sparket helt svart, sier Sandven som regner med at hjorten har lagt død i halvannen måned.

- Hva skjer med hjorten nå?
- Dette var så pass langt inne i skogen og utenfor allfarvei at vi lar naturen selv ta over. Den blir nok ikke liggende lenge, sier Sandven til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere