*Nettavisen* Nyheter.

Kronisk migrene kan helbredes

Ved hjelp av et implantat i hjernen skal man nå kunne helbrede kronisk migrene. Elektriske signaler til hjernen skal stoppe sterke smerter i hodet.

21.07.08 17:51

(YEYE): Amerikanske forskere mener de har kommet med en ny løsning som vil kurere smertene av migrene.

Implantat i hjernen
Ved å sette inn et lite implantat i hjernen som sender elektriske impulser under et migreneanfall, skal smertene i hodet forsvinne. Implantatet sender elektriske signaler til sentralnervesystemet, som aktiverer en mekanisme i hjernen og blokkerer følelsen av smerte.

Smertehelvete
Migrene forårsaker sterke smerter i hode og nakke, med symptomer som flimring for øynene, taleforstyrrelse, utmattelse, besvimelse, kvalme og oppkast. Et anfall kan vare i opptil 72 timer. Omtrent nitten prosent av voksne over 21 år lider av migrene, men sykdommen forekommer også hos barn.

40 prosent med forbedring
Undersøkelser viser at implantatet hjelper med å forhindre smerter under migrene. 40 prosent av deltagerne i en undersøkelse svarte at de følte en forbedring og fikk mindre smerter i hodet. Forskningen på dette området er stadig veldig nytt, men det ser veldig lovende ut for en migrenekurering i fremtiden.

(Kilde: abcnyheter.no, helsenytt.no)

For siste nytt fra Yeye: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.