Gå til sidens hovedinnhold

Kronjuvel-tyvene dømt til fengsel

Stjal fra kongen av Ashanti i Ghana da han besøkte Oslo i oktober i fjor.

En 44 år gammel mann er dømt til fengsel i ett år og seks måneder, mens en 41 år gammel mann har fått to år og to måneders fengsel, skriver Aftenposten.

Den antatte hovedkvinnen på 57 år sitter i varetekt i hjemlandet Peru. Norsk politi har begjært henne utlevert til Norge.

De to tiltalte forklarte i retten at de var i Norge for å bli kjent med landet, noe retten ikke trodde på. Tingretten mener tvert imot at de avtalte å reise til Norge med forbrytersk hensikt.

«De har begge erkjent at de ikke hadde penger, og reiseruten harmonerer ikke med det oppgitte formålet for turen», heter det i dommen. Retten mener også at gjennomføringen av tyveriet på Radisson Blu Plaza virket profesjonelt.

44-åringen fikk strafferabatt fordi han samarbeidet med politiet, mens den 41 år gamle sjåføren får strengere straff fordi han i perioden 1995-2012 er dømt for vinningsforbrytelser 19 ganger. Han nektet også straffskyld i retten.

I dommen viser retten til at det de siste årene har vært en stor økning i antall utlendinger som kommer til Norge for å begå kriminelle handlinger, og viser til en dom i Borgarting lagmannsrett der retten slår fast at det er viktig å reagere strengt mot slik kriminalitet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken