*Nettavisen* Nyheter.

Kronprins truer med rettssak

RASER: Bilder tatt av det nederlandske kronprinsparet på skitur i sommer er grunnen til raseriet. Dette bildet er fra Nederland i sommer fra familiens tradisjonelle sommerfotografering. Foto: (Scanpix)

Willem-Alexander raser mot paparazzibilder.

(SIDE2): Paparazzibilder av den nederlandske kronprins Willem-Alexander (41) og kronprinsesse Máxima (37) og deres familie på skiferie i Argentina er grunnen til at kronprinsen nå raser.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

Ingen flere bilder
Det er bilder av kronprinsparet og deres eldste datter Catharina-Amalia (5) i skibakken sluppet av et av verdens største nyhetsbyrå, Associated Press, det gjelder. Kronprinsen krever at bildene trekkes tilbake fra bildedatabasen, og krever også at AP lover aldri mer tar bilder av familien på fem i private omstendigheter.

- Disse bildene er verdiløs hvis man ser på deres generelle nyhetsverdi, sier Chris Breedveld, talsperson på vegne av det nederlandske kongehuset ifølge bt.dk.

Hvis ikke de fire bildene det gjelder trekkes tilbake fra APs enorme fotoarkiv, ender saken i retten 14. august.

Tipset av Madde?
Kanskje har Willem-Alexander blitt inspirert av prinsesse Madeleine som tidligere denne måneden fikk flere millioner kroner i erstatning etter gjentatte løgnoppslag i tyske ukeblader.

En tysk domstol konkludert med at flere tyske ukeblader har drevet «hensynsløse sladderkampanjer» i årevis mot den svenske prinsessen da hun var tenåring og i tidlig 20-årene.

Grunnen til at domstolen valgte en erstatning på 400.000 euro var for å sette standarden og skremme sladderpressen fra å fare med direkte løgn i fremtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.