Kronprinsen får møte Obama

FÅR MØTE OBAMA: Neste år arrangerer danskene trekning av sommer-OL i 2016, da får den danske kronprinsen hilse på USAs president Barack Obama som stiller for sin hjemby Chicago i trekningen.

FÅR MØTE OBAMA: Neste år arrangerer danskene trekning av sommer-OL i 2016, da får den danske kronprinsen hilse på USAs president Barack Obama som stiller for sin hjemby Chicago i trekningen. Foto: (Scanpix)

Den nye presidenten kommer til Danmark.

(SIDE2): Det blir et helt år til kronprins Frederik (40) får håndhilst på Barack Obama (47), men USAs nyvalgte president har allerede meldt sin ankomst til den danske hovedstaden for å diskutere og være med på trekningen av OL.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Velger OL
Formålet med besøket er å velge hvilket land som får de olympiske lekene i 2016. Obamas hjemby Chicago er blant byene som kjemper å få være vertsby under sommerlekene sammen Madrid, Rio og Tokyo. Hvis Obamas hjemby blir valgt er det første gang USA får holde et sommer-OL siden 1996 - den gangen ble det arrangert i Atlanta.

Den danske kronprinsen er representant for den Den Olympiske Komité og det er derfor han får treffe den nye presidenten, skriver BT.dk.

Frederik har som kjent lenge forsøkt å få innpass hos den olympiske komiteen IOC - men et medlemskap lar ennå vente på seg.

Les mer her:Frir til IOC

To presidenter
Det er ikke bare Obama Danmark får besøk neste år hvis alt går etter den opprinnelige planen, tidligere president Bill Clinton skal også være med i samme ærend.

Leder for den danske idrettskomiteen er tydelige stolt over at begge to kaster glans over den gjeve trekningen. Allerede nå har politiet startet arbeidet med sikringen før besøket.

Politisjefen i København, Per Larsen, sier til det danske nettstedet at de må forsterke mannskapet med flere tusen mann og belager seg på å hente inn ekstra mannskap fra Jylland før presidentene kommer på besøk.

Les alt om USA-valget på Nettavisen

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.