RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsen håper VGs oppslag ikke blir en trend

Sist oppdatert:
Kronprins Haakon reagerte så sterkt på VGs oppslag at han selv gikk ut på NRK og uttalte at VG hadde begått overtramp mot privatlivets fred.

–Jeg synes også at dette med å dra inn tredjepersoner og bruke dem i forhold til oss for å skape medieoppslag til stadighet, er noe som vi håper at mediene kan vise litt aktsomhet med, sa han til NRK.

Dagbladet skriver at oppslaget skal ha blitt diskutert på Slottet allerede tidlig i morgentimene onsdag. Det ble først bestemt at Slottet skulle komme med en kommentar, før et oppskaket kronprinspar avgjorde at de selv skulle si noe.

I svært sjeldne enkelttilfeller tidligere har det norske Kongehuset valgt å uttale seg offentlig i forhold til de hoffet betrakter som overtramp og ryktespredning.

I vår gikk informasjonssjef ved det norske slottet, Wenche Rasch, ut i tysk presse i håp om å sette en stopper for sladderen rundt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Spesielt tyske ukeblader er kjent for ryktespredning uten rot i virkeligheten.

- Nok er nok, uttalte Rasch etter utspillet i flere tyske medier i april

I går kveld valgte også kronprins Haakon å kommentere saken, fra London.

- For oss er det viktig i denne sammenheng å uttrykke at vi synes VG har begått et overtramp. Jeg har hørt at de har sagt de beklager, og det setter vi pris på, uttalte Kronprinsen.

Og kronprins Haakon benyttet anledningen til å komme med en oppfordring til norske medier.

- Jeg går ut med dette nå fordi vi ønsker å gjøre vårt til at ikke VGs oppslag i dag blir en trend som fortsetter. Vårt håp er at mediene viser større aktsomhet i beskrivelsen av private forhold, sa Kronprinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere