*Nettavisen* Nyheter.

Kronprinsen imponert over innvandrertalent

Oslo (NTB): Kronprins Haakon møtte torsdag fem av dem som har deltatt i NHOs utviklingsprogram Global Future. - En innmari fin samtale, sa en imponert kronprins etterpå.

Global Future henvender seg til flerkulturelle talenter, høyt utdannede kvinner og menn som snakker godt norsk, men trenger en dytt for å utnytte potensialet sitt fullt ut i Norge. Torsdag møttes 230 deltakere på Arena Global Future.

Før konferansen fikk noen utvalgte treffe kronprins Haakon. De fem er fra ulike verdensdeler, bosatt i ulike deler av landet og med ulikt ståsted i arbeidslivet.

- Norge er et multikulturelt samfunn. Dere som sitter her har potensial og ressurser som vi må få brukt på best mulig måte. Hvis dere lykkes vil det være bra for dere og bra for Norge, sa kronprins Haakon.

Eugene Nkuranyabahizi, opprinnelig fra Nairobi, bosatt i Rogaland, var gjensidig imponert over kronprinsens engasjement:

- Det var en opplevelse å møte ham, et sterkt inntrykk som vil sitte igjen. Han er en svært jordnær og imøtekommende person, sier han til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.