Kronprinsen på arbeidsmøte

Oslo (NTB): Kronprins Haakon møtte fredag finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Bakgrunnen for møtet var at kronprinsen skal holde åpningsinnlegget på OECD Forum i slutten av mai.

Norge har i år formannskapet for OECDs (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) ministerrådsmøte som finner sted i Paris i slutten av mai. Formannskapet er også involvert i arrangementet OECD Forum som finner sted samtidig.

OECD Forum samler deltakere fra ulike organisasjoner, akademikere og politikere for å diskutere aktuelle politiske tema. I år er det de sosiale konsekvensene av finanskrisen som står på timeplanen, der finansminister Johnsen er særlig opptatt av den økende ledigheten blant ungdom.

- 27 millioner arbeidsledige mennesker i Europa har mistet det viktigste de har, nemlig retten til å yte. Det er viktig at politikken tar initiativ til å bedre situasjonen for disse, sier Sigbjørn Johnsen.

Kronprins Haakon skal holde åpningsinnlegget til OECD Forum og delta i en arbeidslunsj med tema «The power of one» om tillitsforholdet mellom befolkning og samfunnsinstitusjoner.

- I ethvert samfunn må vi ha en høy grad av tillit, noe som går både på tillit til staten og dens institusjoner, men også på tillit til hverandre, til politikere og til næringslivet. Der hvor det er høy tillit blir økonomien bra. Det er grunnlaget, understreker kronprins Haakon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.