Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsessen sykmeldt

Mette-Marit avlyser OL i Vancouver.

(SIDE2:) Mette-Marit er sykmeldt i tre uker på grunn av nakkeproblemer.

«Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har i dag fått beskjed av sin lege om å holde seg i ro i tre uker på grunn av slitasjeskader på nakkevirvlene. Kronprinsessens program i perioden vil derfor bli avlyst», skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet ønsker ikke å si noe om hvordan eller når skaden oppsto, men bekrefter overfor Side2 at kronprinsessen er syk.

- Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt i tre uker. Hun har slitasjeskader på nakkevirvlene, og fått beskjed av legen sin om å ta det med ro i tre uker. Kronprinsessen avlyser som følge av dette sitt offisielt program, og reiser ikke til OL i Vancouver, sier Hagen.

Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skulle etter planen være på OL i Vancouver fra 12. til 17. februar. Nå vil kronprins Haakon trolig ta turen dit alene.

Falt i Ukraina
I oktober 2008 falt og slo Mette-Marit seg under et opphold i Ukraina, og pådro seg hjernerystelse. Det førte til at hun ble sykmeldt i fire uker.

Ifølge Slottet skal ikke sykmeldingen nå ha noen sammenheng med dette fallet.

- Det er ingen grunn til å tro at dette skyldes hendelsen i Ukraina, men slitasjeskadene ble oppdaget i forbindelse med fallet, sier Hagen til NTB.

Det var i oktober 2008 at Mette-Marit pådro seg en lettere hjernerystelse etter et fall i en trapp i hotellet Premier Palace Hotell i hovedstaden Kiev.

På grunn av fallet måtte hun også avlyse deler av programmet i Ukraina.