RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsfamilien har fått ny adresse

Foto: Knut Kollandsrud (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Flytter fra Skaugum til Slottet.

(SIDE2): Kronprinsfammilien flytter midlertidig inn på Slottet på grunn av det pågående rehabiliteringsprosjektet på Skaugum.

Sliker lyder en melding på slottets egne nettsider. Rehabiliteringsarbeidene pågår nå for fullt på Skaugum.

Siste nytt fra SIde2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Hjem til mor?
Staten bevilget 12, 6 millioner kroner i sysselsetingsmidler til utbedringen på Skaugum. Kongefamilien har eid Skaugum gård siden 1929, og området er på 480 mål dyrket jord, 660 mål skog og 140 mål med annet areal.

Bygningen har ikke vært pusset på siden bryllupet i 2001, og trenger rehabilitering av fasader og i tillegg er det fuktskader som krever utvendig drenering.

Kronprinsfamilien skal ha blitt tilbudt å flytte inn på Bygdøy kongsgård sammen med kong Harald og dronning Sonja så lenge arbeidet pågår, men nå meldes det at familien flytter inn sentralt i Oslo.

Fukt
Dårlig drenering har påført Skaugum fuktskader. Dreneringsarbeidet førte til at kronprinsparet den 17. mai måtte ta imot barnetoget ved porten og ikke ved trappa slik de pleier å gjøre på nasjonaldagen.

Tirsdag fikk kronprinsparet tillatelse til å skille ut sju parseller fra Skaugum gård. I alt var det søkt om å skille ut elleve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere