*Nettavisen* Nyheter.

Kronprinsparet avviser sikkerhetsrisiko

Oslo (NTB): Etter at VG onsdag skrev om manglende sikkerhetsrutiner rundt kongefamiliens bruk av sosiale medier, slår kronprinsparet tilbake i et brev de har sendt avisen.

Flere eksperter var i artikkelen kritisk til Slottet og Politiets sikkerhetstjenestes rutiner ved bruk av sosiale medier. Avisen pekte blant annet på bilder som kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby hadde lagt ut på sin Instagram-konto.

I det åpne brevet de sendte sjefredaktør Torry Pedersen onsdag, skriver kronprinsparet at Instagram-kontoen «vanskelig [kan] ses på som en sikkerhetsrisiko». De kaller også Avisens artikkel «spekulativ, overdimensjonert og uten vesentlig substans på bekostning av et barn på 15 år».

Det er ekstremt sjeldent at kronprinsparet velger å uttale seg i brevs form på denne måten, sier Wibecke Lie som i mange år var NTBs kongereporter.

- Så vidt meg bekjent har de ikke gått ut med et offentlig brev til pressen før. Det er kongehusets policy ikke å uttale seg utad. Reaksjonen er både sterk og svært uvanlig, sier hun.

Lie tror bakgrunnen for brevet er medietrykket 15 år gamle Marius Borg Høiby blir utsatt for. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.