*Nettavisen* Nyheter.

Kronprinsparet blir økobønder

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Vil legge om driften på Skaugum.

20.04.09 07:56

(SIDE2): Å ha en sterk miljøprofil er viktig for kronprinsparet, og i dag kommer det fram at kronprinsesse Mette-Marit (35) og kronprins Haakon (35) ønsker en økologisk drift på Skaugum.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Omlegging
Omleggingen kommer i forbindelse med at forpakteren på Skaugum gjennom 45 år, Ola Aanonsen, nå skal gå av med pensjon, skriver Nationen. I annonsen for ny forpakter, som rykkes inn i norske aviser i dag, heter det følgende:

«Ved inngåelse av forpakterkontrakt er det ønskelig at forpakter etter en avtalt tidsplan legger om til en økologisk driftsform.»

Les også: Mette-Marit blir klimavenn

Størst i landet
Skaugum i Asker er en stor gård etter norske forhold, og er blant de 200 største i landet. I dag drives med produksjon av korn, fôr, melk og kjøtt.

Når omleggingen er i boks i løpet av noen år, blir altså kronprinsparets hjemsted en av de største økologiske gårdene i landet. I dag er rundt 2500 gårder i Norge økologiske.

Skal selge
I helgen kom det fram at kronprinsparet vil dele opp og selge deler av eiendommen på Skaugum. Det betyr at etter planen er det 11 hus og tomter som skal skilles ut.

Tidligere i år ble det klart at regjeringen bevilget 12,6 millioner kroner til utvendig rehabilitering av hovedbygningen kronprinsparet bor i sammen med barna sine. Bygningen har ikke vært pusset på siden bryllupet i 2001, og trenger rehabilitering av fasader og i tillegg er det fuktskader som krever utvendig drenering.

Les også:Nå skal Skaugum selges

Les mer her:Kronprinsparet får krisepakke

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.