RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronprinsparet forstår reaksjonene på skolevalg

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon sier de forstår kritikken mot at de har valgt å sende barna, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, på privatskoler til høsten.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon sier de forstår kritikken mot at de har valgt å sende barna, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, på privatskoler til høsten. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kronprinsparet sier de forstår de sterke reaksjonene på at de har valgt å ta barna Sverre Magnus og Ingrid Alexandra ut av den offentlige skolen.

- Det har vært et vanskelig valg, men vi har tatt denne beslutningen i fellesskap. Jeg forstår reaksjonene som har kommet, sier kronprins Haakon til VG.

Tirsdag ble det kjent at prinsesse Ingrid Alexandra (10) og prins Sverre Magnus (8) bytter skole fra Jansløkka i Asker til henholdsvis Oslo International School (OIS) på Bekkestua i Bærum og Montessoriskolen. OIS er en av de dyreste privatskolene i landet, og etter ett år vil kronprinsparet ha betalt over 200.000 kroner til skolen.

Les også:  Meningsløs kritikk mot Kongehuset

Både Unio-leder Anders Folkestad og Arbeiderpartiets Martin Kolberg har vært svært kritiske til at kronprinsbarna tas ut av den offentlige skolen for å begynne på privatskoler. Mange mener dette bryter med kongehusets tradisjoner om folkelighet.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet opplyste til NTB tirsdag at skolebyttet for prinsesse Ingrid Alexandra innebærer at hun får en grunnleggende kompetanse i å tenke og snakke på engelsk.

Les også:  Kronprinsbarna inn i klassesamfunnet

Kronprins Haakon understreker at de ikke har tatt dette valget fordi de er misfornøyde med Jansløkka.

- Vi har vært veldig fornøyd med den skolen barna har gått på til nå, sier kronprinsen til VG. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere