RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Kronprinsparet kan tjene millioner

Sist oppdatert:
Skaugum-tomtene har en markedsverdi på opp til 40 millioner kroner.

(SIDE2): I helgen ble det kjent at kronprins Haakon (35) og kronprinsesse Mette-Marit (35) ønsker å selge 11 hus og tomter på Skaugum. Ni er bebygde parseller, mens to er ubebygde og eiendommene anslås til en verdi av rundt tre millioner hver, skriver VG tirsdag.

Ifølge flere eiendomseksperter avisen har vært i kontakt kan kronprinsparet sitte igjen med en gevinst på opp mot 40 millioner kroner.

- De ligger i et kjempeflott område, og ligger fint til. Naboene er jo også hyggelige, sier daglig leder ved eiendomsmekleren Terje Tveit i Krogsveen Asker til avisen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingen endringer i bruken
Ifølge kongehuset er det foreløpig ikke noen planer om å gjøre endinger i bruken av parsellene som hører til Skaugum. For tiden leier nåværende og tidligere ansatte ved Skaugum flere av eiendommene.

Søknaden om å skille parsellene ut er ifølge kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, et ønsket fra kronprinsparet om økt fleksibilitet for fremtiden - som igjen kan bety salg.

Skeptiske
Representanter for Naturvernforbundet sier til VG at det er skeptiske til å dele opp gårdsbruk og imot å skille ut ubebygde tomter.

- I disse områdene ønsker vi ingen ytterligere utbygginger, og det er også kommuneplanen tydelige på. Men dessverre er det slik at disse sakene ofte går gjennom i Asker kommune, sier Jan Häusler, som er sekretær i Naturvernforbundet.

Deres innstilling til landbruksutvalget i Asker tas opp tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere