*Nettavisen* Nyheter.

Kronprinsparet på drømmereise til Vestlandet

Geiranger (NTB): Møre og Romsdal får sjansen til å vise sine beste sider når kronprinsparet denne uka besøker seks kommuner i nydelig vårvær.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ankom Geiranger Marina i kongeskipet torsdag morgen med salutt. En massiv tilskuerskare på cruiseskipet MSC Poesia dominerte utsikten over den vakre fjorden.

Følget rakk så vidt å hilse på velkomstkomiteen før det bar videre i veteranbil, en Buick 1932-modell, til Flydalsjuvet. Det kongelige besøket kommer sent - det skulle vært gjennomført i fjor sommer - men godt, ettersom været virkelig har slått til denne uka.

Snaut halvparten av Geirangers 250 fastboende hadde møtt opp da kronprinsparet ankom i sjaluppen fra kongeskipet, ettersom de fleste ventet spent andre steder i bygda der kronprinsparet har program torsdag formiddag.

Store mengder smeltevann fra fjellene omkring sørget for et overveldende fossebrus i bakgrunnen da kronprinsparet innledet det som blir årets fylkestur.

I tre dager skal de få oppleve seks av kommunene i Møre og Romsdal. Torsdagen er viet Stranda og Hareid, fredag står Haram og Hareid for tur, mens lørdagen avrundes med program i Molde og Rauma. Kongeskipet Norge er base for kronprinsparet denne uka. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.