Kronprinsparet tett på konfliktsaker på USA-reise

Houston (NTB): Kronprinsparet kommer tett på omstridte saker under det offisielle besøket i USA.

Det gjelder både kjøp av kampfly fra våpenprodusenten Lockheed Martin og det norske oljeeventyret sett i lys av klimautfordringene.

Kronprinsparet starter det fem dager lange besøket i Houston søndag, åsted for OTC2013, verdens største oljemesse. Etter program på oljemessa mandag skal kronprinsparet tirsdag få omvisning og lunsj på fabrikken til Lockheed Martin i Fort Worth. Selskapet skal levere Norges nye kampfly, F-35, men Lockheed Martin produserer også komponenter til klasebomber. Det er derfor blitt diskutert hvorvidt det er etisk riktig å sende kronprinsparet dit for å representere regjeringen og Norge.

Etter flyfabrikkbesøket skal kronprinsparet videre til San Francisco. De starter med konsert med hardcore-punkbandet Kvelertak fra Stavanger tirsdag kveld.

Onsdag og torsdag fortsetter turen med tett program i San Francisco-området. En rød tråd her er oppfølging av norske prosjekter. De kongelige skal blant annet være til stede på åpningen av et teknologiseminar på Stanford University og et reiselivsseminar i San Francisco og møte nystartede, norske bedrifter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.