*Nettavisen* Nyheter.

Kronprinsparet venter tvillinger

Foto: (Alloverpress)

Det blir dobbel lykke for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik av Danmark.

06.08.10 21:28

(SIDE2:) Det opplyser det danske kongehuset.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen har den store glede å meddele, at Kronprinsessen venter tvillinger. Fødselen forventes å finne sted på Rigshospitalet i løpet av januar måned 2011, opplyses det på slottets hjemmeside.

Rykter
I Danmark har ryktene gått i flere dager om at Mary var gravid, men senest på torsdag avviste kongehuset å uttale seg om saken, skriver danske BT.

Danske Se og Hør var de som var først ute med historien allerede onsdag kveld. De baserte seg på anonyme kilder og nye bilder av kronprinsessen. Folket var forståelig nok litt skeptiske, med tanke på at mediene har påstått syv ganger tidligere at Mary har vært gravid, uten at det stemte.

Den danske kronprinsessen har flere ganger uttrykt at hun gjerne ville bli mor for tredje gang, og nå er det altså bekreftet at det blir babylykke gange to for det fornøyde paret.

Vedder på kjønnet
Bettingselskapene kastet seg over historien allerede før den var bekreftet, og hos Bet24s danske avdeling, holdt de en knapp på at det angivelige barnet var en gutt. Hva oddsen var for at det ble tvillinger, er uvisst. Det er i hvert fall ikke mange tvillingpar i de europeiske kongehusene.

Etter tvillingavsløringen har bookmakerne forandret oddsen, og Scandic Bookmakers tror på at det blir to små prinsesser, skriver Ekstra Bladet.

Kronprins Frederik er eldste sønn av dronning Margrethe II og prins Henrik.

To barn fra før
8. oktober 2003 forlovet kronprins Frederik seg med australske Mary Donaldson, som han hadde møtt under Sommer-OL i Sydney i 2000.

Bryllupet fant sted i Vor Frue kirke i København den 14. mai 2004.

Kronprinsparet fikk sitt første barn, prins Christian, den 15. oktober 2005. Den 21. april 2007 fikk de sitt andre barn, Isabella Henrietta Ingrid Margrethe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Franne Voight.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.