RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kroppen elsker kalorier

Sist oppdatert:
Kroppen din er så begeistret for kalorier at den kjenner de igjen uavhengig av smaken.

(YEYE): Det er amerikanske og portugisiske forskere som kommer med nyheten om at kroppen har en sjette sans for kalorier, i følge Forskning.no .

Kaloririkt velbehag
Kaloririke matvarer gir et velbehag i kroppen helt uavhengig av smaksløkene.

- De vitenskapelige spørsmålene som reiser seg ved oppdagelsen av hjernens kalorisans, er ekstremt viktige for å forstå fedme hos mennesker, skriver forskerne.

Foretrekker kalorier
Smakssansen har blitt fjernet hos genmanipulerte rotter under et forsøk. Dermed har forskerne sett på hvordan rottene reagerer på konsumering av sukkervann opp mot vann tilsatt et kalorifritt søtningsmiddel.

Forsøket viste at rottene etter bare ti minutter hadde bestemt seg at de foretrakk vannet med sukker framfor det kalorifrie søtningsmiddelt. Dette så ut til å få i gang belønningssystemet i hjernen på rottene, og mengden av stoffet dopamin, som er kroppens naturlige «rusmiddel», økte svært mye når rottene konsumerte sukkervannet.

Viktig for videre forskning
Forskerne mener at dette har mye å si for videre forskning av menneskenes fedmeproblemer, men at vi likevel må vite mer om kroppens forståelse for mengden kalorier vi har i oss.

Kilde: Forskning.no

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere