RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Forsvarets spesialstyrker

Kroppsdeler er funnet på ulykkesstedet

Sist oppdatert:
Søkene etter overlevende er avsluttet.

Klokken 19.00 holdt svensk politi pressekonferanse:

- Klokken 17.30 besluttet politiet at redningsarbeidet avsluttes. Dette er gjort i samråd med norske myndigheter. Det er på bakgrunn av funn av mange vrakdeler og kroppsdeler fra mennesker, sa Börje Öhman, som ledet pressekonferansen for svensk politi.

Kroppsdelene som så langt er funnet skal i løpet av kvelden fraktes ned til Kiruna for videre undersøkelser. Det vil bli foretatt DNA-analyser for å identifisere hvem kroppsdelene tilhører.

Kroppsdelene ble funnet etter markeringer fra hunder.

Søkene etter overlevende er nå altså avsluttet, og redningsledelsen fastslår at de fem besetningsmedlemmene er omkommet.

Stoltenberg sørger
Statsminister Jens Stoltenberg har mottatt meldingen om funnet av levninger i Kebnekaise med sorg.

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt den endelige beskjeden om at de fem offiserene er bekreftet omkommet i flyulykken i Sverige, sier Stoltenberg i en pressemelding.

- Mine tanker går til de etterlatte og kollegene i Forsvaret, sier statsministeren, som samtidig takker sivlie og militære redningsmannskaper fra Norge og Sverige for deres innsats.

Fant bit av jakke
På ulykkesstedet er det også funnet biter av en jakke. I første omgang er det snakk om ermet av en jakke. Svensk politi kan ennå ikke bekrefte at plagget er militært.

Det havarerte Hercules-flyet ligger spredd i tusenvis av biter på begge sider at Sveriges høyeste fjell. Det var i dette området delen av en jakke ble funnet.

Små fragmenter av flyet
- Størrelsen på de delene av flyet som er funnet, er omtrent som et A4-ark, sier Börje Öhman til nyhetsbyrået TT. Han er politiets informasjonsansvarlige for redningsinnsatsen i Kebnekaise-området.

Mye av vrakdelene ligger på vestsiden av fjellet. Blant de tusenvis av vrakrestene har letemannskapet funnet flyets motor og hjul.

Havaristedet er dekket av snø, og det har snødd kraftig de siste to dagene, noe som gjør at mange deler er blitt begravet.

Fløy rett inn i fjellveggen
Under pressekonferansen fastslår politiet at flyet styrtet rett inn i fjellveggen, noe som skapte en voldsom eksplosjon, og dermed førte til at flyet ble delt opp i tusenvis av små deler.

De foreløpige undersøkelene tyder på at Hercules-flyet holdt for lav høyde i forhold til fjelltoppene. Det vanlige er at flyet skulle holdt en avstand til bakken på 330 meter.

Les andre saker om Hercules-ulykken:
- Uklart om de fløy med visuelle flyregler
- Går fra håp til sorg
- Vi har funnet et stort antall vrakdeler i dag tidlig
120 mann på vei til vrakdelene

Se video: Her krasjet Hercules-flyet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere