RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krumsvik: - Medieskapt debatt rundt Kanal4

Sist oppdatert:
Kanal4-redaktør Arne Krumsvik (bildet) etterlyser henvendelser i forbindelse med debatten rundt lokaliseringen av Kanal4s nyhetsproduksjon. Eier Gunnar Flikke i Adressa er imidlertid fornøyd med avklaringen som kom i etterkant.

Arne H. Krumsvik, som inntil nylig var sjefredaktør i Romerikes Blad, kritiserer andre medier for ikke å ha gjort jobben sin skikkelig i forbindelse med oppstyret rundt nyhetsproduksjonen i Kanal4.

Den nye radiokanalen skal på luften fra nyttår, og i Dagens Næringsliv i forrige uke ble TV 2-sjef Kåre Valebrokk sitert på at TV 2 og TV 2-eide Nettavisen kunne stå for den nye radiokanalens nyhetsproduksjon.

Dette skapte tvil rundt om radiokanalen virkelig hadde til hensikt å legge hovedkontor og nyhetsproduksjon til Fredrikstad.

- Saken levde sitt eget liv etter den artikkelen i Dagens Næringsliv. Uten å spørre oss trakk man konklusjoner. Men det roet seg under pressekonferansen på fredag og i dag regner jeg den debatten for avsluttet, sier Krumsvik til Propaganda.

Adresseavisen er en av de regionsavisene som er involvert på eiersiden i Kanal4 og eide før TV 2s inntog 22,34 prosent av selskapet. Sjefredaktør Gunnar Flikke var også en av initiativtakerne til radiokanalen og svært opptatt av distriktsprofilen.

Adresseavisens sjefredaktør reagerte sterkt på TV 2-sjef Kåre Valebrokks uttalelser om at "det vil være sært å bygge opp en egen nyhetsredaksjon" for Kanal4.

- En mildt sagt underlig uttalelse fra et kommende styremedlem i Kanal4 om noe som faktisk radioens ledelse skal avgjøre, sier Flikke.

Reaksjonene var sterke både fra politikerhold og eierhold, men i dag sier Flikke i egen avis at han er fornøyd med oppklaringen.

- Bra, sier Gunnar Flikke om Kanal4s presisering av at radioens hovedkontor skal ligge i Fredrikstad. - Noe annet ville vært brudd på konsesjonsvilkårene. Adresseavisen ville aldri levert nyheter til TV 2 eller Nettavisen, uttaler han i egen avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere