Krypskytter ble drept av elefant og så spist av løver

SPIST: En mistenkt krypskytter ble spist av en løveflokk i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Løvene som er avbildet er fra Aalborg Zoo i Danmark. 

SPIST: En mistenkt krypskytter ble spist av en løveflokk i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Løvene som er avbildet er fra Aalborg Zoo i Danmark.  Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

En mistenkt krypskytter som var på jakt etter neshorn har blitt drept av en elefant i Kruger Nasjonalpark i Sør Afrika. Deretter ble krypskytteren spist av løver.

07.04.19 11:50

Flere medier, deriblant BBC melder at andre medskyldige krypskyttere ga beskjed til familien om at krypskytteren ble drept av en elefant. Familien kontaktet en skogvokter.

BBC skriver at letemannskaper slet med å finne kroppen til den mistenkte krypskytteren, men at de tilslutt fant en hodeskalle og et par bukser.

UTRYDNINGSTRUET: Neshornet er en utrydningstruet art, særlig fordi den er offer for krypskyttere. Hornet er ekstremt ettertraktet i flere asiatiske land. 

- Det å gå inn i Kruger Nasjonalpark på ulovlig vis og til fots er ikke lurt. Det er mange farer i parken, sier den administrerende lederen av parken til BBC, som også sender sine kondolanser til familien.

Nasjonalparken har et pågående problem med krypskyttere, og det er fortsatt en stor etterspørsel etter neshornets horn i flere asiatiske land.

Det er heller ikke første gang det har blitt rapportert at løver har spist krypskyttere. I 2018 ble minst to krypskyttere spist av en løveflokk da de jaktet på neshorn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.