Kryss fingrene og håp at ikke du får drittværet på 17. mai

SOL ELLER REGN: Usikkert vær gjør at meteorologene ikke kan garantere været for 17. mai før om en uke.

SOL ELLER REGN: Usikkert vær gjør at meteorologene ikke kan garantere været for 17. mai før om en uke. Foto: Cornelius Poppe/Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Strålende 17. mai-sol over hele landet kan du glemme. Nå er spørsmålet hvem som får godværet.

- Det ventes mye lavtrykksaktivet i Norskehavet i den perioden vi er inne i nå, og frem mot 17. mai. Det kan blir bra vær, men vi kan ikke se hvilke dager disse lavtrykkene vil treffe, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Nettavisen.

10 dager før 17. mai kan ikke meteorologene se 17. mai-været, men de kan altså se hvilken vei det går. Noe høytrykk er ikke i kikkerten. Dermed blir Norge i rødt hvitt og blått overlatt til bølger av lavtrykk som glir innover landet.

Mellom lavtrykkene vil det blir fint vær, men foreløpig er det altså for tidlig å si hvem som får mørke skyer, og hvem som får strålende sol, på nasjonaldagen.

Det betyr at noen steder i landet kan få fint vær, samtidig som andre steder kan få dårlig vær. Hvem som får hva, er foreløpig for tidlig å spå.

- Vindretningen er primært fra sør og fra vest, sier Løvdahl. Tradisjonelt sett betyr det blir bedre vær på Østlandet enn Vestlandet, men Løvdahl sier at det fort kan snu seg og at østlig vind kan gjøre det surt for Østlandet.

- Når vil dere vite noe mer sikkert om været de ulike stedene i landet?

- I en situasjon som det ligger an til nå, så vil det krystallisere seg tre, fire dager i forveien. Da kan man spore opp lavtrykkene som nærmer seg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag