Gå til sidens hovedinnhold

– Krysset er ekstremt farlig!

Torsdag døde en kvinne etter å ha blitt påkjørt i et gangfelt på Abildsø. – Det er nesten-ulykker her daglig, og det kjøres altfor fort, sier folk i nærområdet.

ABILDSØ: Fredag morgen var det blomster og tente lys ved ulykkesstedet i krysset Smedbergveien-Enebakkveien, der en kvinne i trettiårene ble påkjørt torsdag ettermiddag. Hun døde senere på kvelden av skadene.

Skummelt kryss

Ifølge beboere og fotgjengere i området skjer det nesten-ulykker i gangfeltet ved bussholdeplassen hele tiden.

– Det kjøres altfor fort her, og bilene stopper i liten grad for fotgjengere. Det er egentlig oversiktlig her, men det hjelper lite når ingen overholder fartsgrensen, sier Camilla Rohdin.

Hun bor på Karlsrud, men går daglig tur over Abildsø til Østensjøvannet med hunden sin.

– Dette er så tragisk, det føles så nært når man går her så ofte selv, sier hun og ser på de tente lysene.

– Jeg opplever til stadighet, nesten hver gang jeg går her, at biler ikke stopper. Og det er selv om jeg er godt uti gangfeltet. De kjører bare rett på, og noen biler har omtrent kjørt over føttene mine, sier Rohdin.

– Krysset er skummelt og livsfarlig! Det er nesten rart det ikke har skjedd en alvorlig ulykke her tidligere, sier hun bekymret.

Rohdin skulle gjerne hatt trafikklys ved gangfeltet.

– Det hadde vært helt supert, men jeg vet ikke hvor lett det er å få til. Det burde i det minste vært fartshumper så farten ble lavere - og fotobokser, foreslår hun.

LES OGSÅ: Endelig fikk de trafikklys på Skullerud

Vil ha fartskontroller

Også Vidar Halvorsen, som bor rett ved ulykkesstedet, er preget av det som har skjedd.

– Jeg går her daglig, og det er nesten-ulykker så og si hver dag, sier Halvorsen.

– Ingen overholder 40-grensen. Politiet burde hatt mange flere radarkontroller her, og så burde det vært en fartshump i hver ende av dumpa her for å dempe farten inn mot krysset, mener han.

– Det er ikke uvanlig at biler kjører i 60-70 kilometer i timen, og jeg har selv opplevd å bli forbikjørt fordi jeg overholder fartsgrensen, sier Halvorsen.

LES OGSÅ:

Bydelsutvalget vil ha tryggere gangfelt på Abildsø

Bymiljøetaten sjekker fartsgrensene i hele Bydel Østensjø

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka