RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KS tror på forhandlingsløsning i kommuneoppgjøret

KS håper å unngå Riksmegleren.

OSLO (NTB): KS har godt håp om å få kommuneoppgjøret på plass uten å ta turen innom Riksmegleren.

Forhandlingene i kommuneoppgjøret startet torsdag. Oppgjøret omfatter alle landets kommuner og fylker unntatt Oslo. Fra begge sidene av bordet kom det uttalelser preget av at det ikke er store kroneuttellinger å hente i mellomoppgjøret som har forhandlingsfrist 30. april.

Forhandlingsleder for KS, Per Kristian Sundnes, framhever at det partene avtalte i fjor, allerede gir et «godt lønnsoppgjør» for kommuneansatte i år.

– Nå har vi mottatt krav fra alle partene. Vi skal selvfølgelig studere dem og gi vår respons. Vi er veldig innstilt på at partene i år skal klare å komme fram til en forhandlingsløsning uten å ta turen til Riksmekleren, sier Sundnes.

Arbeidstakerorganisasjonen Unio varsler at krafttaket for å få høyere uttelling for utdanning kommer neste år.

– Unio erkjenner at det ikke er rom for de store tilleggene i år, ut over det som allerede er avtalt for 2015. Men vi forventer at arbeidsgiverne tar et krafttak for bedre lønn i 2016, sier Unios forhandlingsleder Ragnhild Lied.

Lederen for YS kommune, Erik Kollerud, krever at partene i kommunesektoren i år starter et arbeid for å vurdere tilpasninger i tjenestepensjonene.

– For YS Kommune er det viktig at lønnsoppgjørene legger til rette for at det blir attraktivt å jobbe i offentlig sektor, sier Kollerud. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere