RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt boligbygging i USA

Færre byggetillatelser, men flere nye boliger.

Igangsettingen av nye boliger steg med 2,8 prosent til 591.000 i januar. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet.

Dette er på linje med det som var forventet, ifølge Marketwatch. Dette er også den sterkeste veksten siden juli i fjor. Samtidig ble desembertallene for igangsetningen av boliger opprevidert fra 557.000 til 575.000.

Tallene fra myndighetene viser at antallet byggetillatelser falt med 4,9 prosent til 621.000 i årlig veksttakt.

- Dette er neppe tall som vil få jubelen til å stå i taket, skriver seniorøkonom Erik Bruce i Nordea Markets i en kommentar.

- Dette er indikatorer som siden slutten av 2008 har gått litt opp og ned, men hvor trenden har vært ganske flatt. Gårsdagens NAHB-indeksen signaliserer ikke at den trenden vil brytes nå. Antallet nye byggetillatelser spratt litt opp i desember, og ventes å ha falt noe tilbake igjen i januar. For igangsettingen er det motsatt, den falt noe i desember og ventes noe opp i januar. I praksis betyr dette at det fortsatt ventes flat trend, skriver Bruce.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere