RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt Conseptor-fokus etter Gresvig-kjøp?

Sist oppdatert:
Etter at Nils Olav Sunde kjøpte nærmere 30 prosent av Gresvig onsdag begynner flere å se på børsbarnet Conseptor. iMarkedet har sett nærmere på caset
Børs-nykommer Conseptor stiger 4,55 prosent på labert volum torsdag - dagen etter Nils Olav Sunde kjøpte opp ca. 30 prosent av aksjene i Gresvig.

Retail-sektoren har vært den nest sterkeste enkeltsektoren på Oslo Børs etter halvlederselskapene (som det ikke er særlig mange av). Oppgangen i retail-sektoren siden nyttår på sterke 57,8 prosent, mens Hovedindeksen har steget 27,3 prosent.

Retail-sektoren inneholder Tybring-Gjedde, Expert og Gresvig.

Sistnevnte steg kraftig i går etter at sunnmørsinvestoren Nils Olav Sunde sikret seg over 30 prosent av aksjene i selskapet. Nils Olav Sunde kjøpte også kleskjeden Voice i fjor. Det blir nå spekulert i om Sunde kommer til å sikre seg hele Gresvig, og dermed ta selskapet av børs.

I så fall vil det bare sørge for at det blir færre selskaper innen privat konsum på Oslo Børs.

Dermed begynner investorene å se på andre selskaper i samme sektor.

To analytikere iMarkedet har snakket med mener nå at man bør se nærmere på et relativt nytt selskap på Oslo Børs, nemlig Voice-konkurrenten Conseptor.

Laber prising

Klesselskapet står bak kjeder som Lene-V og Solid, samt en større kles-grossistvirksomhet som ble børsnotert på forsommeren og har siden det ikke vært en solid investering for de som ble med på noteringen. De siste tre månedene har aksjen falt 4,17 prosent – mens Oslo Børs i samme tidsrom har steget 7,18 prosent.

Preben Rasch-Olsen, analytiker med konsumselskapene som spesiale i Handelsbanken, mener at norske investorer burde ta en titt på Conseptor og de andre retail-selskapene på Oslo Børs-

- Ser man på norsk retail under ett så er det veldig billig, og selskapene prises lavere i Norge enn i land det er naturlig å sammenligne med, sier Rasch-Olsen som mener at Conseptor nok trenger noe lengre tid før investorene er komfortable med selskapet.

Handelsbanken venter at selskapet i 2005 leverer et overskudd (EBIT) på 53,5 millioner kroner i 2005 og levere et resultat per aksje på 1,45 kroner. Det tilsvarer en P/E med dagens kurs på 7,9. Kursen er 11,40 kroner onsdag.

- Vi har et kursmål på mellom 16 og 17 kroner for Conseptor, sier Rasch-Olsen til iMarkedet og minner på at selskaper i denne sektoren prises på PE multripler i området 12 – 13.

- Unik modell

Erik Helberg, analytiker i Pareto, er svært positiv til Conseptor og har en kjøpanbefaling på aksjen.

- Selskapet har en ganske unik franchisemodell og har kontroll over hele verdikjeden, sier Helberg om Conseptor. Dette er meget viktig i denne type selskap der mangel på kontroll og styringsevne kan få enorme konsekvenser. Helberg nevner også at alt Conseptor produserer av varer allerede er forhåndssolgt før produksjon.

Han mener selskapet har et betydelig potensiale som norske investorer ikke har oppdaget ennå.

- Selskapet prises på EV/EBIT multripler nede på 5.1 for våre estimater for 2005, mens sammenlignbare selskaper har multripler på 9-tallet, sier Helberg til iMarkedet.

Pareto har kursmål 16 kroner for aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere