RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt forbrukertillit i USA

Sist oppdatert:
Forbrukertilliten steg som ventet noe fra april til mai i USA, men oppgangen er ikke stort, og nivået er fortsatt laver enn i tiden rett etter angrepene på Twin Towers
Organisasjonen Conference Boards måling av forbrukertilliten i USA i mai viser en verdi på 83,8 poeng, en økning fra 81,0 i april.

På forhånd var det ventet en verdi på 84,0, ifølge Briefing.com.

Men det er trolig at en del hadde ventet en mye kraftigere oppgang, etter at en annen måling, gjort av University of Michigan, har vist en mye større fremgang.

Fortsatt er nivåene lave på lengre sikt, faktisk lavere enn i tiden rett etter terrorangrepene i New York høsten 2001.

Bakgrunn

Det er to ulike målinger av forbrukertillit i USA, en utført av non-profit-organisasjonen Conference Board, en annen utført av University of Michigan. Den første kalles Consumer Confidence, den andre Consumer Sentiment, men det er samme sak.

Begge er spørreundersøkelser hvor tusener av husholdninger spørres ut som synspunkter på den økonomiske utviklingen, slik de opplever den. Begge består også av to hoveddeler: Ett tall for situasjonen nå, et annet for forventninger til fremtiden.

En svakhet ved slike indekser er at de påvirkes av forhold som ikke alltid fører til konkret høyere eller lavere aktivitet hos forbrukerne. Det kan være politisk usikkerhet eller en spesielt positiv eller negativ allmenn nyhet.

Derfor er det bare betydelige endringer i indeksene som bør vektlegges, men da kan de også være et godt signal på endringer i forbrukernes oppførsel.

Undersøkelsen til Conference Board offentliggjøres den siste tirsdagen i den måneden den gjelder. Undersøkelsen til University of Michigan kommer i to runder: En foreløpig versjon den andre fredagen i den måneden den gjelder, og en endelig på den fjerde fredagen i måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere