RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt interesse for vegetarkost etter hestekjøttskandalen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Mens slakterbutikker forteller om en nærmest galopperende interesse for hestekjøtt i kjølvannet av hestekjøttskandalen, opplever også Norsk Vegetarforening større pågang enn tidligere.

- Folk er svært nysgjerrige, og det er merkbart flere som både vil se og smake på hestekjøttet vi selger. Vi får stadig flere spørsmål, sier Ole Jacob Erdal på Slakterhuset på Mathallen i Oslo til VG.

Også Alf Strøm-Larsen, som eier en delikatesseforretning i Oslo, merker en større interesse enn tidligere.

- Nå som det har blitt oppmerksomhet rundt kjøttet, kommer kunder som har «glemt» at det finnes. Også nye kunder strømmer til, sier Alf Strøm-Larsen, som eier en delikatesseforretning i Oslo, til Aftenposten.

Avsløringen av at hestekjøtt er blitt feilmerket og solgt som storfe, har fått mye oppmerksomhet både i Norge og en rekke andre europeiske land den siste tiden.

- Skandalen ligger ikke i at det er hestekjøtt, men at vi har blitt lurt, sier restauranteier og matskribent Andreas Viestad. Han forteller at tartar av hest er blitt den mest populære forretten på hans restaurant på Bislett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere