RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt optimisme blant forvaltere

Sist oppdatert:
Institusjonelle investorer blir stadig mer positive til aksjemarkedet. Samtidig er det signaler om at mye av korreksjonseffekten i aksjemarkedet allerede er tatt ut, viser Merrill Lynchs juliundersøkelse blant fondsforvaltere
Konsensus blant de 293 forvaltere i undersøkelsen er en økning i fortjeneste pr. aksje globalt på 8,9 prosent over de neste 12 månedene. Tilsvarende tall var 7,8 prosent i juni og bare 6,5 prosent i april.

I juli forventer 81 prosent av forvalterne i undersøkelsen at utsiktene til selskapsresultater globalt vil bedres de kommende 12 månedene, mot lave 53 prosent i april. Samtidig venter 85 prosent av forvalterne nå en bedring i den globale økonomien i løpet av de neste 12 månedene. Det tilsvarende tallet i april var 45 prosent.

Optimismen er voksende tross økt tro på at lettelser i pengepolitikken nå er i ferd med å avta og forventninger om at lange renter vil ligge på et høyere nivå om ett år enn i dag.

- Vi ser en klar bedring i synet på utviklingen i den globale økonomien, sier Merrill Lynchs investeringsstrateg David Bowers.

Undersøkelsen indikerer også at forvaltere i stor grad har endret sine aksjeplasseringer og vektet seg kraftig ned i defensive sektorer.

- Selv om optimistene har rett kan mye av korreksjonen i aksjemarkedet allerede ha funnet sted. Forvaltere har allerede kraftig overvekt i aksjer og undervekt i obligasjonsmarkedet. Historisk betyr dette at de lettjente pengene i aksjemarkedet allerede er innkassert, sier Bowers.

På det regionale nivået vekter institusjonelle investorer seg i økende grad opp i Japan, som ses på som det mest sykliske av verdens største aksjemarkeder, og [«]emerging markets[»], til fordel for USA og Vest-Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere