RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt snøskredfare flere steder på Vestlandet


SNØSKREDFARE: Jotunheimen er en av stedene med moderat snøskredfare de neste dagene.
SNØSKREDFARE: Jotunheimen er en av stedene med moderat snøskredfare de neste dagene. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Faren for snøskred har økt flere steder på Vestlandet, og faren er nå moderat eller betydelig i store deler av både Vestlandet og Nord-Norge.

I Romsdal, Indre Sogn og Trollheimen er det varslet moderat fare for snøskred torsdag og fredag, mens faregraden heves fra nivå 2 til 3 lørdag, ifølge varsom.no. Nivå tre er det nest høyeste farenivået og betyr betydelig fare for snøskred.

Over store deler av Nord-Norge, fra Vest-Finnmark til Salten, er det moderat eller betydelig fare for snøskred. Det samme gjelder på Vestlandet, spesielt i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland.

I tillegg har store deler av Vestlandet blitt truffet av et uvær de siste dagene, som ifølge meteorologene kan utvikle seg til ekstremvær. Verst blir det nok en gang i Hordaland og Rogaland, men ifølge Meteorologisk institutt kan også Sogn og Fjordane og Sunnmøre bli truffet av et heftig uvær.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere