RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt terrorberedskap i USA

Sikkerheten økes ved offentlige bygg i Washington, som  ved Det Hvite hus der president Barack Obama bor.
Sikkerheten økes ved offentlige bygg i Washington, som  ved Det Hvite hus der president Barack Obama bor. Foto: Kevin Lamarque (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Øker sikkerheten ved mer enn 9500 offentlig bygninger i USA, melder CNN.

En rekke hendelser i verden krever en økt årvåkenhet i beskyttelse av offentlige installasjoner og våre ansatte, ifølge Jeh Johnson som er sjef for det amerikanske departementet for indre sikkerhet.

– Begrunnelsen er åpenbar: Stadige uttalelser fra forskjellige terrororganisasjoner om angrep her i USA og andre steder, også mot den utøvende makt og andre offentlige institusjoner, i tillegg til voldshandlinger mot offentlig ansatte og installasjoner i Canada og andre steder nylig, sier han.

USAs utenriksminister John Kerry besøkte Canada tirsdag. Der var det flere angrep og hendelser forrige uke, og to soldater mistet livet.

Utenriksministeren tok til orde for at landene bør samarbeide tettere for å skjerpe sikkerheten. Det gjelder både grensekontroll og deling av etterretningsinformasjon.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere