RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt tro på rentekutt i Euroland

Sist oppdatert:
Dollaren har fortsatt å stige mot euro torsdag, og i tillegg til signalene fra Alan Greenspan er det økt tro på et nytt rentekutt fra den europeiske sentralbanken som skaper utviklingen
Den europeiske sentralbanken ESB skal avholde sitt rentemøte neste uke, og troen blant rente- og valutaspekulanter på et nytt kutt er økende.

Blant annet har den tyske kansleren Gerhard Schroeder for andre dag på rad vært ute å bedte om rentekutt i intervjuer.

- Dollar-euro vekslingskursen, i hvert fall for europeere, er utilfredstillende. Jeg vil bare si at ESB har dette at denne sammenhengen mellom euro og dollar ikke hjelper eksportsektoren, for å si det mild, sa Schroeder i et intervju med Financial Times i dag.

Også den franske statsministeren Jean-Pierre Raffarin har i dag vært ute med lignende uttalelser.

Tidligere uken kom den tyske bedriftsindeksen som bekreftet den negative utviklingen som den sterke euroen er i ferd med å påføre europeisk industri.

Ifølge danske Netposten går det nå rykter i valutamarkedet om at ESB vil senke renten til uken, og ryktet skal stamme fra en velplassert kilde. Kilden skal ha sagt at ESB vil diskutere et kutt på møtet neste torsdag.

ESB har ikke rørt renten siden jun i fjor da den ble senket til 2 prosent. Blant europeiske makroøkonomer er konsensus at ESB ikke kommer til å røre styringsrenten i denne omgang.

Det var sentralbanksjef Alan Greenspan i USA som i går ettermiddag satte i gang den kraftige dollarstyrkingen. Han uttalte seg igjen positivt om utviklingen i den amerikanske økonomien.

En dollar koster nå 7,07 kroner mot 6,95 kroner onsdag morgen. En euro har falt fra 1,26 før Greenspans tale til 1,244 nå i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere