RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økte gullressurser i Bjørkdalsgruven

Sist oppdatert:
Det britiske gruveselskapet MinMet har nå fått en ny ressursrapport for Bjørkdalsgruven som øker gullinnholdet med 23 prosent
Det går frem av en pressemelding fra selskapet som eies med 16 prosent av International Gold Exploration.

Ifølge den nye rapporten utarbeidet av det uavhengige konsulentselskapet Adam Wheeler, så er det nå 572.581 unser målte og indikert gullressurser i Bjørdalsgruven, en økning på 23 prosent fra forrige ressursrapport.

Det totale gullinnholdet i gruven estimeres til 1.138.44 unser, mot tidligere estimat på 902.804 unser.

MinMet opplyser videre at de produserte 6.809 unser i løpet av første kvartal, ned fra 8.839 unser i samme periode i fjor. Nedgangen skyldes letevirksomheten i gruven, samt forsinkelser i kjøpet av knuseverket.

Selskapet har også gjort et større letearbeid på Storheden, som viser meget gode resultater. Prospektet ligger omkring 1.000 meter fra dagens gruve, og omfatter en gullholdig sone på 1.000 meter med en bredde på opp mot 300 meter.

Det er tatt 114 prøver med et gjennomsnittlig gullinnhold som er høyere enn i Bjørkdalsgruven. Letearbeidet fortsetter nå med mer boreprøver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere