RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økte reserver for Rocksource

Sist oppdatert:
Oljeselskapet har økt både produksjonen og reservene i USA.
Rocksource kan melde om økt produksjon og økte reserver i USA. Oljeselskapets egenproduksjon er nå i overkant av 500 fat oljeekvivalenter per dag og kommer fra den nylig ferdigstilte Morian 4 brønnen på Drews Landing feltet, samt modne brønner på New Ace feltet.

Nok en brønn vil snart være i produksjon. Morian 3-brønnen vil bli satt i produksjon og vil øke totalproduksjonen ytterligere. Samtidig melder Rocksource at de har startet boringen av Morian 5-brønnen som er ventet ferdigstilt innen utgangen av april.

De vellykkede resultatene i dette området har også ført til en videre økning i reservene fra P1+P2 reserver på 5,4 millioner fat oljeekvivalenter som rapportert den 27. februar, til P1+P2 reserver på 6,4 millioner fat oljeekvivalenter.

I tiden fremover vil Rocksource rapportere reserver som en netto andel etter royalty.

- Dette er i henhold til foreslåtte SPE (Society of Petroleum Engineers) retningslinjer. Disse retningslinjer sier at reserver skal rapporteres etter at royalty volumer er trukket fra. Royalty er den andel av volumene som tilfaller de som eier mineralrettighetene i området. SPE retningslinjene velges da Oslo Børs sine retningslinjer ikke spesifiserer hvordan royalty skal håndteres, skriver Rocksource i en børsmelding.

Etter denne endringen er netto P1+P2 reservene til Rocksource 4,9 millioner fat oljeekvivalenter.

Rocksource har satt som produksjonsmål å overstige 1.000 fat per dag på netto basis (etter at royalty er trukket fra) og tilsvarende 2.000 fat oljeekvivalenter per dag innen utgangen av 2008.

Oljeselskapet Rocksource vurderer alternative utbyggingsstrategier for Drews Landing feltet og forventer å initiere ytterligere brønner i løpet av andre kvartal 2007.

- Denne økningen av reserver og produksjon viser at det var en meget god beslutning for Rocksource å kjøpe seg inn i dette området og investere i nye brønner. Vi vil fortsette å bygge produksjonen fra dagens nivå, og gjøre dette til et meget verdifullt prosjekt for Rocksource, sier Jacob Sannes, sjef for Rocksource sine datterselskap i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere