RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ku Klux Klan samler inn penger til politimann

Det påstås at klansmedlemmer i Sør-Carolina har samlet inn penger til støtte for politimannen som skjøt og drepte Michael Brown (18) lørdag for en drøy uke siden.
Det påstås at klansmedlemmer i Sør-Carolina har samlet inn penger til støtte for politimannen som skjøt og drepte Michael Brown (18) lørdag for en drøy uke siden. Foto: Martin/Flickr (Illustrasjonsbilde)
Sist oppdatert:
Politimannen som skjøt den ubevæpnede, svarte tenåringen i USA får uventet støtte fra rasistisk organisasjon.

Klansmedlemmer i New Empire Knights of the Ku Klux Klan (KKK) i den amerikanske delstaten Sør-Carolina skal ifølge avisen The Independent ha samlet sammen penger til den hvite politimannen Darren Wilson, som i forrige uke skjøt og drepte den den svarte og ubevæpnede tenåringen Michael Brown i Ferguson, USA.

Les også: - Derfor skjøt politimannen Michael (18)

Den amerikanske borgerrettsorganisasjonen Southern Powerty Law Center skriver at de har mottatt flere rasistiske utsagn knyttet til hendelsen i Ferguson. 

- Han er en helt
Her blir tenåringen Michael Brown omtalt som «en svart rampeunge» og «en gutt som ikke er helt god». Det kommer også frem at medlemmer i Ku Klux Klan ønsker å bidra økonomisk for å hjelpe politimannen som de mener bare gjorde jobben sin overfor en «negro criminal».

I et innlegg hylles politmannen som en helt:

«Han er en helt! Vi trenger flere hvite politifolk som er anti-ZOG og villige til å sette jødiskkontrollerte svarte pøbler på plass. De aller fleste politifolk er feige og gjør ingenting, mens 90 prosent av raserelatert kriminalitet er svarte (og ikke-hvite) utført mot hvite».

Trosser portforbud
Om lag 150 demonstranter var fortsatt i gatene natt til søndag lokal tid og fortsatte protestene, en uke etter at 18 år gamle Michael Brown ble drept av en politimann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Demonstranter i Ferguson fortsetter protestene mot politiet etter drapet på en 18 år gammel gutt forrige helg.


Les også: 
Opptøyer etter politidrap på svart tenåring i USA

Politiet svarte med å skyte røykbomber inn i folkemengden for å spre demonstrantene.

Uklart motiv
Guvernøren i Missouri, Jay Nixon, innførte portforbud og unntakstilstand i Ferguson lørdag kveld i et forsøk på å få roet situasjonen. Portforbudet skulle vare fra midnatt til klokka 05 om morgenen lokal tid.

18 år gamle afroamerikanske Michael Brown ble forrige lørdag drept av en hvit politimann på åpen gate i Ferguson. Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var 18-åringen ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet.

Ber om ro
Drapet har vakt sterke reaksjoner både i Ferguson og flere andre steder i USA, og mange har demonstrert mot det de mener er rasistisk motivert politivold. Flere steder har opptøyene og plyndringene har vært så voldsomme at også president Barack Obama måtte gå ut tidligere i uken og be befolkningen besinne seg.

- Det er tid for fred og ro i gatene i Ferguson, sa Obama da.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere