*Nettavisen* Nyheter.

Kulda gir togtrøbbel

Foto: Rune Fossum

Togpassasjerer i Østlandsområdet må regne med forsinkelser og redusert kapasitet så lenge kulda varer.

06.01.10 10:25

Onsdag morgen meldes det om flere innstilte tog og noen forsinkelser på togtrafikken. Det er særlig Østlandsområdet som er rammet. I tillegg måtte passasjerene på nattoget på Bergensbanen stige av på Ustaoset og ta buss videre natt til onsdag. Her var det feil på kjøreledningen som skapte problemer i begge retninger.

NSB og Jernbaneverket kan ikke love en snarlig bedring på problemene.

Signalfeil ga forsinkelser
Pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket melder onsdag om en del tekniske problemer på grunn av kulda. På Skøyen og på Østfoldbanen skapte signalfeil forsinkelser i morgentimene.

Informasjonssjef Preben Colstrup i NSB opplyser at de har færre tog i drift og at det også har vært en del forsinkelser.

Trangere på togene
- I øyeblikket er det frosten som slår ut en del av togene våre. Vi har litt færre tog enn det vi normalt skal ha. Vi får til de fleste avgangene, men de går med litt færre seter enn normalt. Det blir altså litt trangere på togene, dessverre. Videre har vi måttet foreta noen innstillinger på noen av rushtidsavgangene. Her har vi busser i beredskap, sier Colstrup.

Colstrup sier det særlig er Østlandsområdet som er rammet, men at det også har vært problemer i Trøndelag og nordover.

Problemer med ising og trykkluft
- Ising er ett problem. Togene får en ganske brutal behandling når kulda ute kombineres med varmen i tunnelene. Vi opplever også problemer med pressluft, som styrer dørlukking og bremser. Når det gjelder bremsene, må jeg understreke at det ikke er et sikkerhetsproblem, men et regularitetsproblem. Problemene med pressluft fører til at bremsene går på, ikke av. I tillegg har vi problemene med infrastrukturen som Jernbaneverket må svare for, forklarer Colstrup.

Han sier at problemene i togtrafikken trolig vil vare noen dager.

Er ditt tog i rute? Sjekk på NSB her

Trafikken fra Oslo S akkurat nå(Jernbaneverket)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.