RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TA/Arild Hansen)

Kulda stengte skolen

Sist oppdatert:
For lav temperatur i klasserommene.

Samtlige elever ved Menstad ungdomsskole ble i dag sendt hjem på grunn av for lav temperatur i klasserommene, skriver TA.no.

Ifølge rådgiver Harald Brun Karlsen var temperaturen så lav som 15 grader i enkelte klasserom.

Utetemperaturen på Borgestad var i dag minus seks grader.

- I halvparten av klasserommene er temperaturen så lav at det er helt uforsvarlig å ha elevene der, med tanke på at de sitter i ro, sier Brun Karlsen.

I den andre halvparten av skolens klasserom var ikke temperaturen like lav, men skolen valgte å sende elevene i disse rommene også hjem på grunn av problemer med klasseromsbytter.

- Innen vi hadde vært ferdig med å organisere dette hadde skoledagen vært over, sier rådgiveren.

Gammelt fyringsanlegg

Menstad ungdomsskole har ifølge Brun Karlsen et meget gammelt fyringsanlegg som ikke klarer å levere varme rundt til alle rommene i skolen.

- Det lever sitt eget liv i ny og ned, og det tar lang tid å få varmen rundt i bygget og i dag var det ikke praktisk mulig å få varmen opp slik at vi kunne ha elevene her, sier rådgiveren videre.

Skolen regner med at varmen er tilbake i klasserommene fredag.

Skal byttes ut

Fyringsanlegget ved skolen skal byttes ut og hele skolen skal rehabiliteres. Arbeidet med dette starter i februar neste år.

- Vi har et håp om at dette skal bli bra, men akkurat i dag var det veldig dårlig, avslutter Brun Karlsen.

Utleiers ansvar

Skien kommune leier skolebygget på Menstad, og leder for Hovedutvalg for oppvekst i Skien kommune, Siv Dalen Borgen, sier til TA at det er utleier som har ansvaret for å gjøre de utbedringer som trengs.

- Jeg kjenner ikke til denne saken, men det må være en viss standard på de byggene vi leier, svarer Borgen på spørsmålet om det er holdbart å stenge en skole ved seks minusgrader.

- Utbedres umiddelbart

Kommunalsjef for oppvekst i Skien kommune, Grete Hjelten, sier til TA at utbedringene allerede er i gang, og elevene skal kunne komme tilbake på skolen i morgen.

- Da vi hørte om dette satt vi umiddelbart i gang med å rette opp i problemet. Det kan ikke være 15 grader i et klasserom, sier hun.

Hun minner også om at Menstad ungdomskole skal rehabiliteres for 30 millioner kroner, og dette arbeidet er allerede i gang.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

MinSpot.no: Bytt enkelt til strømavtalen ekspertene anbefaler!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere