*Nettavisen* Nyheter.

Kulda stengte skolen

Foto: (TA/Arild Hansen)

For lav temperatur i klasserommene.

08.12.11 13:33

Samtlige elever ved Menstad ungdomsskole ble i dag sendt hjem på grunn av for lav temperatur i klasserommene, skriver TA.no.

Ifølge rådgiver Harald Brun Karlsen var temperaturen så lav som 15 grader i enkelte klasserom.

Utetemperaturen på Borgestad var i dag minus seks grader.

- I halvparten av klasserommene er temperaturen så lav at det er helt uforsvarlig å ha elevene der, med tanke på at de sitter i ro, sier Brun Karlsen.

I den andre halvparten av skolens klasserom var ikke temperaturen like lav, men skolen valgte å sende elevene i disse rommene også hjem på grunn av problemer med klasseromsbytter.

- Innen vi hadde vært ferdig med å organisere dette hadde skoledagen vært over, sier rådgiveren.

Gammelt fyringsanlegg

Menstad ungdomsskole har ifølge Brun Karlsen et meget gammelt fyringsanlegg som ikke klarer å levere varme rundt til alle rommene i skolen.

- Det lever sitt eget liv i ny og ned, og det tar lang tid å få varmen rundt i bygget og i dag var det ikke praktisk mulig å få varmen opp slik at vi kunne ha elevene her, sier rådgiveren videre.

Skolen regner med at varmen er tilbake i klasserommene fredag.

Skal byttes ut

Fyringsanlegget ved skolen skal byttes ut og hele skolen skal rehabiliteres. Arbeidet med dette starter i februar neste år.

- Vi har et håp om at dette skal bli bra, men akkurat i dag var det veldig dårlig, avslutter Brun Karlsen.

Utleiers ansvar

Skien kommune leier skolebygget på Menstad, og leder for Hovedutvalg for oppvekst i Skien kommune, Siv Dalen Borgen, sier til TA at det er utleier som har ansvaret for å gjøre de utbedringer som trengs.

- Jeg kjenner ikke til denne saken, men det må være en viss standard på de byggene vi leier, svarer Borgen på spørsmålet om det er holdbart å stenge en skole ved seks minusgrader.

- Utbedres umiddelbart

Kommunalsjef for oppvekst i Skien kommune, Grete Hjelten, sier til TA at utbedringene allerede er i gang, og elevene skal kunne komme tilbake på skolen i morgen.

- Da vi hørte om dette satt vi umiddelbart i gang med å rette opp i problemet. Det kan ikke være 15 grader i et klasserom, sier hun.

Hun minner også om at Menstad ungdomskole skal rehabiliteres for 30 millioner kroner, og dette arbeidet er allerede i gang.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

MinSpot.no: Bytt enkelt til strømavtalen ekspertene anbefaler!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.