RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulde og bensinmangel preger New York

Newyorkerne fryser som følge av strømbrudd og vannskader etter stormen Sandy. Her deles det ut varme tepper på Staten Island.
Newyorkerne fryser som følge av strømbrudd og vannskader etter stormen Sandy. Her deles det ut varme tepper på Staten Island. Foto: ADREES LATIF (Reuters)
Sist oppdatert:
Vanskelig å få hverdagen tilbake.

New York forsøker å komme seg på beina etter den voldsomme stormen sist mandag. Men med kaldt vær, store vannskader og bensinmangel er det vanskelig å få hverdagen tilbake.

Også kollektivtransporten lider under skadene som uværet forårsaket for snart en uke siden.

På den positive siden er at nesten hele Manhattan fikk tilbake strømmen lørdag.

Hjelpemannskap jobber nå med å få skolene i brukbar stand. De skal etter planen åpne igjen mandag. Utstyr skal dessuten kjøres ut til lokaler som skal brukes under valget tirsdag.

Mest lest på Nettavisen:

Mangler strøm
Fortsatt mangler imidlertid 40 prosent av de som mistet strømmen, eller om lag 900.000 mennesker, omfattende strømbrudd som kan vare i opptil en uke, ifølge New Yorks guvernør Andrew Cuomo.

På Long Island er 550.000 mennesker fortsatt uten strøm. I utgangspunktet rammet strømbruddet 1,2 millioner mennesker i dette området.

I alt mangler 2,5 millioner kunder strøm i de sju delstatene som stormen Sandy rammet, opplyser USAs energidepartement.

Bensinjakt
Men det største problemet er mangelen på bensin. Biler står i lange køer ved bensinstasjoner som fortsatt er åpne, og folk oppsøker bensinpumper til fots for å fylle kanner med bensin.

New Jerseys guvernør Chris Christie har kunngjort av det blir bensinrasjonering. Fra lørdag ble det innført en ordning der bilistene kun kan fylle bensin annenhver dag, avhengig av det siste tallet på bilskiltet.

Ekstra forsyninger
I New York har byens myndigheter kunngjort at det skal utplasseres militære tankbiler der sjåfører kan få fylt opp bilene sine med 38 liter bensin uten å betale for det. Ifølge guvernør Cuomo kan situasjonen snart bli bedre ettersom tankskip har kommet til byen med ekstra bensin.

38 prosent av bensinstasjonene rundt New York er fortsatt ute av drift. Det er langt færre enn fredag da tallet lå på 67 prosent.

Antall omkomne etter uværet var søndag oppe i 103. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere