RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulden knekker Ousland

Sist oppdatert:
Børge Ousland og hans makker Mike Horn forlot Kapp Artichesky, det nordligste punktet i Russland 20.januar. Kulden er i ferd med å knekke de to polfarerne.

- Vi har hatt en usedvanlig kald og hard dag. Det har blåst nordavind rett i mot i 27 minusgrader. Jeg ble aldri varm på beina, og til slutt ble vi begge helt nedkjølt. Etter fem timer måtte vi gi oss og søke ly i teltet. Vi har gått mot vinden og klarte ikke en gang å gå fort nok til å oppveie den sørlige driften, så vi befinner oss faktisk lenger syd nå enn da vi startet i morges. Det er utrolig deprimerende, skriver Børge Ousland på sin hjemmeside.

Ousland legger til at hvis trenden med sydlig drift ikke snur, har de to ingen sjanse til å nå Nordpolen. De to hardhausene prøver noe som aldri har vært gjort før. De skal nå Nordpolen i stummende mørke.

- Vi håper driften snur, slik at vi kan få reell progresjon på isen. I natt drev vi 3 kilometer i feil retning, totalt kanskje 7–8 kilometer i døgnet. Og det er jo halvparten av det vi klarer å gå. Da blir det nesten ikke fremdrift i det hele tatt. Det er noe rart som skjer med været – det er i hvert fall ikke på vår side. Det er helt sikkert, rapporterer Ousland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere