RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kultleder rømte i helikopter

Juliano Verbard
Juliano Verbard (Scanpix/AFP)
Sist oppdatert:
Helikopteret landet midt i fengselet og plukket opp kultlederen dømt for voldtekt av barn.

Fangen Juliano Verbard (27) var allerede et kjent fjes på den franske øya Reunion i Det indiske hav. Mandag var han hovedperson i en spektakulær rømning fra Domenjod fengselet der han sonet 15 år for vold og seksuelle overgrep mot barn mellom ni og 13 år, skriver AFP.

Da Verbard ble dømt i 2008 beskrev psykologen ham som «en ekstremt mektig manipulator med høy inteligens». Evnene hadde den unge mannen brukt til å danne en sekt i 2002. Han overbeviste skarer av tilhengere at Jomfru Maria kom til ham hver måned. I følge Verbard var han Jomfru Marias «Kjærlighetens liljekonvall». Tilhengerne betalte 20 euro hver for å delta på disse begivenhetene.

Dømt
I 2007 kom sekten i politiets søkelys da Verbard kidnappet 12 år gamle Alexandre. En gutt som Verbard mente skulle bli hans etterfølger. Etterforskningen viste at det var alt annet enn kjærlighet som Verbard utstrålte. I 2008 ble han dømt for voldelige seksuelle overgrep mot flere barn mellom ni og 13 år. Ennå blir han etterforsket for to kidnappinger av barn.

Verbard sonet den 15 år lange fengselsstraffen i Domenjod fengsel da hans venner reddet ham på spektakulært vis mandag. Tidligere på dagen hadde hans tilhengere gått om bord i et helikopter som leies ut til turister. De tok kontroll over helikopteret og truet pilotene til å fly mot fengselet.

Rømt
- En av dem satte en pistol mot tinningen min og truet med å skyte, og truet med å tenne på en flaske bensin han hadde i hånden med en sigarettlighter, fortalte piloten til den lokale radiokanalen Antenne Reunion.

Helikopteret landet mitt i treningsområdet i fengselet. Der ble Verbard og to medfanger dratt om bord i helikopteret. Helikopteret landet på et grusområde noen hundre meter fra fengselet. Der ventet en van som fangene forsvant i.

Dette var ikke første gangen fanger rømte med helikopter fra fengsler på Reunion. I moderlandet Frankrike er det vanlig med netting over fengslenes luftegårder nettopp for å unngå denne typen rømninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere