RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kultur-Norge støtter flyktningene

Sist oppdatert:
- Er vi med å lage krig, må vi også støtte de som blir rammet av den, mener musiker Øystein Greni.

På nettstedet ladembli.no har Støttenettverket for afghanske flyktninger samlet kjente personer innen musikk, litteratur, film og kunst.

Over 60 personer

Big Bang-vokalisten Øystein Greni er blant over 60 norske kulturpersonligheter som har kommet med sin mening om de afghanske flyktningenes situasjon og om norsk asylpolitikk generelt.

«Med støtte og ønske om frihet, rettferdighet og et verdig liv til våre afghanske brødre og søstre», skriver komiker Shabana Rehman.

«For bare noen og seksti år siden flyktet tusenvis nordmenn fra sine hjem i sitt eget fedreland, av redsel for tysk Gestapo. Sverige tok imot dem. Ikke med stor glede, men Sverige tok imot dem. Et anstendig land tar imot mennesker som er i fare. Selv om det er upraktisk»,sier Odd Børretzen.

Sak som engasjerer

Initiativtager til kulturoppropet, Brage Aronsen, sier til TV 2 Nettavisen at dette er en sak som tydelig opptar kjente personligheter.

- Fra kultur-Norge har responsen vært overveldende. De vi har snakket med har vært opprørte og har kjent saken godt på forhånd. Nesten ingen av de vi har snakket med har sagt nei. Dette er en sak som genuint engasjerer veldig hos folk, sier Aronsen.

De har samlet til kuturopprop fordi de ønsker å holde denne saken varm.

- Vi mener dette er et overgrep av de sjeldne og det er synd om saken renner ut i ingenting fordi sultestreiken er over. Vi fortsetter til det har kommet en politisk løsning, opplyser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere